Pirovo brašno integralno – 1000g Nutrigold

  • Sadrži lakše probavljiv gluten
  • Odlično za vučena tijesta
  • Integralno brašno
kn20.00

2 na zalihi

Qty :

SKU: 1194
Category:

Description

Pir (lat. Triticum spelta) je žitarica koju se smatra pretečom današnje pšenice. Stoljećima nije modificiran i do današnjice je zadržao prvotne karakteristike. Za dobivanje integralnog brašna od pira melje se cijelo zrno sa svim njegovim hranjivim dijelovima, odnosno melje se zrno sa vanjskom košuljicom koja je prepuna zdravih sastojaka i središnji dio (endosperma).

Pirovo integralno brašno ima više bjelančevina, a manje kalorija od običnog pšeničnog brašna.
Po sadržaju bjelančevina, pir je na samom vrhu među žitaricama jer ih sadrži od 14 do 20%. Bjelančevine pira, odnosno gluten u piru, se strukturno razlikuju od pšeničnih bjelančevina i zbog toga ovo brašno odlično podnose ljudi koji su inače alergični na bjelančevine drugih žitarica (primjerice, pšenice).

  • Pirovo integralno brašno je u usporedbi sa pšeničnim brašnom po navedenim karakteristikama puno lakše probavljivo a u svoju prehranu ga možemo vrlo lagano uvrstiti. Njime je moguće u potpunosti zamijeniti bilo koje drugo brašno ili ako želimo zadržati što sličniji izvorni okus možemo ga miješati u omjeru 1:1.
  • Zbog manjeg udjela glutena brašno se ne smije puno mijesiti jer će u protivnom nastati mrvljiva tekstura. U usporedbi sa pšeničnim brašnom ima veću topivost u vodi tako da je u izradi tijesta potrebna oko 25% manje tekućine.
  • Također, tijesta od pirovog integralnog brašna neće narasti jednako kao i ona od pšeničnog brašna, ali ih je u pravilu puno lakše razvaljati tako da je ovo brašno idealno za izradu savijača i sličnih delicija. Koristi se i za izradu raznih ostalih kolača, palačinka, keksa, kruha, grisina i peciva.

Sastojci:

100% pirovo integralno brašno ( sorta lat.Triticum spelta –  pravi pir )

Alergeni:

Može sadržavati tragove glutena, sezama, kikirikija i orašastih plodova.

Rok upotrebe:

Otisnut na ambalaži.

Čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 1331kJ / 315 kcal
Masti 2,31 g
od kojih zasićene masne kiseline 0,49g
Ugljikohidrati 56,91g
od kojih šećeri 3,06g
Bjelančevine 12,52g
Vlakna 8,16

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Pirovo brašno integralno – 1000g Nutrigold”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related products